Volledig scherm
© Franka Willems-Netten

​Nieuwe opzet hofzitting Veghel valt in goede aarde

VEGHEL - Het Prinsentrio en Boerenbruidspaar werden vrijdag tijdens de de tweede avond van drie hofzittingen van carnavalsvereniging de Kuussegatters bekend gemaakt, maar er was meer te beleven.

Opvallend waren de vele sterke zangoptredens in combinatie met een goede geluidsinstallatie en de nieuwe opstelling in de Koekbouw. Daardoor was dit jaar alles goed te horen en zien.

Verder heeft iedere hofzitting dit jaar een eigen thema, maar steeds met de sterke troef van live muziek door de Big Bandits onder leiding van Bas van Dun en een aantal leuke optredens en dansacts. Het Benkske van oud-prins Tiny van der Sanden en zoon Emiel zat vol humor. Afslag Veghel, terug van weggeweest, was een waardevolle aanvulling.

,,We zijn driekwart jaar bezig met informatie verzamelen”, vertelt Edwin Pittens, een van de vier zangers. ,,We hebben daarvoor het lokale nieuws en social media gevolgd. Dat Pieter Smit onze naam ‘Afslag Veghel’ had ingepikt daar moesten we natuurlijk wat mee doen.” De zeven liedjes gingen verder over de bedrijvigheid in Veghel en bijvoorbeeld wie de nieuwe burgemeester vooral niet moest worden.

De opa’s (oud-prinsen en adjudanten) staken zich weer in allerlei kostuums en kwamen met acts als Sister Act en The Sound of Music. Zij gaven het publiek ook de hint om woensdag te gaan stemmen en uiteraard waren er teksten over hun geliefde Kuussegat.

Zaterdag is de laatste hofzitting in de koekbouw in CHV Noordkade met het thema ‘Kuussegat loeit erop los’.​

Volledig scherm
Het nieuwe Prinsentrio van Veghel. © Franka Willems-Netten
Volledig scherm
Het Benkske en dichter Maarten van den Elzen. © Franka Willems-Netten
Volledig scherm
© Franka Willems-Netten

Meierijstad