Bob Hutten, op het podium bij de start van het Brabants jaar van de gastronomie.
Volledig scherm
Bob Hutten, op het podium bij de start van het Brabants jaar van de gastronomie. © Richard Clevers

Ondernemer Bob Hutten slaat terug naar Vughts raadslid

VEGHEL - Als een raadslid in Vught zo nodig kritiek wil leveren op AgriFood Capital, dan wil ondernemer Bob Hutten best zijn 'werknemers uit Vught thuis laten'. ,,Dan haal ik ze uit andere gemeentes, dat vind ik ook prima".

Met die opmerkelijke uitspraak reageert Hutten - tevens bestuurslid van Agrifood Capital - op kritische vragen die de Vughtse SP stelde.

Waar het allemaal over gaat? Deze maand verscheen er een kritisch intern rapport over AgriFood Capital (AFC), een samenwerkingsverband van overheden en bedrijven. Zo zou de boodschap van AFC te ingewikkeld zijn en er te veel vage informatie verzonden worden. In allerlei gemeenteraden zwol vervolgens de kritiek aan. Gemeenten betalen immers voor de samenwerking.

Ook de SP in Vught deed een duit in het zakje: de partij wil bijvoorbeeld weten waar de Vughtse bijdrage van 100.000 euro precies aan besteed is en wat daar tegenover stond.

Maar Bob Hutten reageerde gisteren, op het podium bij de aftrap van het Brabants gastronomisch jaar, als door een wesp gestoken. ,,Die Agrifood Capital dat is een wáánzinnig initiatief", zei hij ook, om daarna uit te leggen wat er zo goed aan is.

Sprakeloos

Zijn optie om Vughtse medewerkers 'thuis te laten' valt bij het SP-raadslid in kwestie verkeerd. Al zou Hutten, eigenaar van het gelijknamig cateringbedrijf, het zo serieus niet bedoeld hebben: ,,Ik vind het laag bij de grond en ben bijna sprakeloos. Ik voel dat ik boos word", aldus Peter Kradolfer. Hij wijst erop dat gemeenteraadsleden juist de plicht hebben kritisch te zijn als zij 'geld van de burger' uitgeven. ,,Als daar geen controle meer op zit, is het hek van de dam."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement