Volledig scherm
Van den Bosch Transporten. © BD

Oprichter transportbedrijf Van den Bosch overleden

ERP - Ad van den Bosch, de grondlegger van het gelijknamige transportbedrijf in Erp, is zondag op 78-jarige leeftijd overleden. In 1964 legde hij de basis voor het bedrijf met welgeteld één vrachtwagen. De afgelopen decennia groeide het bedrijf uit tot een internationale transporteur tot aan Dubai en Zuid-Afrika, vooral in bulkgoederen.

"Hard, open en goudeerlijk", zo typeert zoon Peter van den Bosch zijn vader desgevraagd. "Een gepassioneerd zakenman. Een heel harde werker. Dat eiste hij ook van mensen om hem heen. Hij hield van discipline, orde en netheid. Van gedrevenheid. Maar hij had ook een zachte kant.''

Formaat
Een paar jaar na de start in 1964 specialiseerde hij zich in bulktransporten met tank- en silowagens. Er volgden overnames van andere transportbedrijven en openingen van nieuwe vestigingen in heel Nederland. Zoon Peter van den Bosch nam het bedrijf in 1998 over, waarna het uitgroeide tot een internationale logistieke dienstverlener van formaat.

Bij het 50-jarig bestaan in 2014 bedroeg het jaarlijks volume bijna 3,2 miljard kilo vervoerd product. In 2011 was het aandeel van het intermodale transport, via weg én water, voor het eerst groter dan het vervoer over de weg.

Volledig scherm
Ad van den Bosch, van transportbedrijf uit Erp

Meierijstad