Volledig scherm
Huisarts Peter Teunis(De Bunders Veghel) neemt afscheid. © Van Assendelft

Peter Teunis gaat afzwaaien als huisarts in Veghel: 'Ik werk en woon hier graag'

VEGHEL - Peter Teunis (1951) heeft er ruim 33 jaar op zitten als huisarts in Veghel. Blijven de meeste jongere huisartsen buiten Veghel wonen, Teunis ging bewust in de plaats zelf wonen. 

,,Ik ben altijd erg verweven met Veghel geweest. Ik heb dat nooit een probleem gevonden, integendeel. Het is juist gezellig om bekende mensen tegen te komen." Teunis was onder meer actief in het carnaval, zo was hij vier keer winnaar van het Veghels carnavalslied van het jaar, met de groep Vrôllie & 't Mansvolk. En in 2005 werd hij door de jeugdcommissie van de Veghelse carnavalsvereniging tot verdienstelijk Veghelaar uitgeroepen als lid van de commissie Bonte Kuuskes Sjoo.

Teunis komt oorspronkelijk uit Wageningen, hij was de eerste binnen de familie die geneeskunde ging studeren. Op donderdag 29 maart neemt Teunis tussen 15.30 en 19.00 uur afscheid van zijn patiënten in De Stapperij aan de Bunders 3 in Veghel. Hij is niet bang voor een zwart gat nu hij zijn stethoscoop aan de wilgen hangt. Hij blijft onder meer trainer van medisch personeel op de Huisartsenpost en is een dag in de week oppasopa. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement