Volledig scherm
Geen mobiele toilet meer op de Markt in Veghel die met een druk op de knop vanuit de grond omhoog getoverd werd bij evenementen. © Domien van der Meijden

Plassen op de Markt in Veghel? Niet meer in de mobiele wc die uit de grond omhoog kwam

VEGHEL - Slecht nieuws voor mensen met een wat zwakkere blaas. In Veghel heeft Van Doorn Infra uit Schijndel de mobiele toilet uit de bodem gehaald, die pal voor het oude raadhuis vooral veel donkere dagen in de bodem heeft mee gemaakt.

Bij evenementen werd de wc uit de grond getoverd met een druk op de knop.  Veghelaren konden er dan een kleine boodschap doen. Handig als je een snelle plas moest doen. Maar die luxe is nu voorbij. De toilet past niet meer bij de herinrichting van de Markt in Veghel die in volle gang is. Daarom werd de kolos uit de bodem getakeld en afgevoerd.

Ze keert ook niet meer terug. Dus wordt het voortaan even een plas doen bij nabij gelegen horeca-gelegenheden. Of even ophouden tot thuis. Van Doorn Infra wordt eigenaar van de mobiele toilet. Wat er mee gaat gebeuren is niet bekend.

Een ander 'kleinood' op de Markt is ook verdwenen. Dat is de dorpspomp die CHV vroeger aan Veghel schonk in de jaren tachtig. Die pomp keert wel terug. Niet op de Markt, maar op het terrein van CHV Noordkade.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement