Volledig scherm
© Domien van der Meijden/BD

Politie moedeloos van 'rondtrekkende' hangjeugd Veghel

VEGHEL - Moedeloos worden ze er bij de politie van. Een groep van zo’n twintig jongeren trekt in Veghel van hangplek naar hangplek en zorgt steeds voor problemen.

Sinds een maand of twee zijn ze neergestreken in de buurt van het Stadhuisplein, waar ze passanten zouden intimideren en zouden zorgen voor geluidsoverlast. Eerder was de jeugd te vinden aan de Noordkade en later het Molenwiekenplein.

Samenscholingsverbod
Daar werd de overlast zó groot dat de gemeente een samenscholingsverbod instelde. „Het is als een waterbed”, verzucht wijkagent Hein van Kemenade. „Als de overlast op de ene plek verdwijnt, neemt het ergens anders juist toe.” Veel zegt hij daar niet tegen te kunnen doen. De politie deelt bekeuringen uit waar het kan en patrouilleert met een extra auto in het gebied. „Maar volgens mij zien zij dat vooral als een spelletje. Ik zou graag zien dat de ouders van deze jongens hun verantwoordelijkheid nemen.”

Minder
Toch lijkt de overlast van het groepje minder te zijn geworden. Van ingegooide ruiten of geweld is nu geen sprake. Een nieuw samenscholingsverbod is daarom ook niet aan de orde.

Meierijstad