Volledig scherm
De 19-jarige lijsttrekker Thijs van Zutphen. © Franka Willems-Netten

Politieke partijen van Meierijstad plakken samen posters op de verkiezingsborden

VEGHEL – Politieke partijen plakten zaterdag op drie gemeentewerven verkiezingsposters voor de toekomstige Meierijstad. Keurig op de volgorde van hoe de partijen op de lijst staan. Op de gemeentewerf in Veghel werd , na een openingswoord van burgemeester Marcel Fränzel gekleed in een neutrale ruitjesbroek, in een vlot tempo met de kwast lijm uitgesmeerd.

Daar werden de posters aangeduwd, nog eens aangestreken of een nietje ingeslagen. Posters met leuzen als Tijd voor échte vernieuwing (D66), Nieuwe gemeente, nieuwe politiek (Gemeentebelang Meierijstad), Verenigings- en bedrijfsleven belangrijk! (Team Meierijstad) en Uniek in de politiek (Lijst Blanco), maar vooral veel gezichten van mensen op de lijst.

De SP viel op met 'SP ja'. Sober en doelmatig vinden ze zelf. Andere landelijk verbonden partijen zijn CDA, VVD, PvdA en D66. Nieuw is de partij zonder naam, Lijst Blanco, waarvan de eerste vier op de lijst jongeren zijn van 19 jaar oud. Best uniek, dat staat dan ook op hun posters.

Ook Hart voor Schijndel is nog maar nét een jaar oud. Team Meierijstad is een fusie van verschillende partijen uit de drie gemeenten en dan kan er op 23 november ook nog gekozen worden voor Gemeentebelang Meierijstad.

Volledig scherm
© Franka Willems-Netten
Volledig scherm
Burgemeester Marcel Fränzel, in zijn politiek neutrale ruitjesbroek. © Franka Willems-Netten
Volledig scherm
Op de gemeentewerf in Veghel worden posters geplakt. © Franka Willems
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement