Volledig scherm
De prins en zijn adjudanten. © CV de Kuussegatters

Prins Robert d’n Urste nieuwe heerser van Kuussegat

VEGHEL – Veel gissen ging eraan vooraf, maar in de Koekbouw in Veghel werd vrijdagavond tijdens de Hofzitting van de Veghelse carnavalsvereniging de Kuussegatters het nieuwe trio van Kuussegat bekendgemaakt. Robert Danse werd onthuld als Prins Carnaval. Als Prins Robert d’n Urste gaat hij samen met adjudanten Jan van Leur en Nico van Rooij het carnavalsseizoen in.

Robert Danse (51) is met carnaval in Kuussegat opgegroeid en hij voelt zich vereerd om de nieuwe prins te zijn. Hij ontmoette zijn vrouw Colette toen ze dansmarieke was. Ze wonen samen met hun twee dochters Romy (21) en Anique (19) in de Heuvelstraat. Muziek maken is een grote hobby van de familie. In het dagelijks leven is Robert werkzaam bij Maison Van den Boer, 26 jaar geleden begon hij daar als kok en hij ontwikkelt er tegenwoordig concepten en gerechten. Werk waar hij zijn creativiteit in kwijt kan, maar ook nog eens ergens komt. ,,Zo was het verzorgen van de hospitality tijdens de Olympische Spelen in het Heineken Holland House in Rio een mooie belevenis”, vertelt hij.

Adjudanten
Adjudant Jan van Leur (37) is geboren als zoon van Jos (Prins Jos d’n Urste) en Marleen van Leur. Jan en Marjolein Rombout hebben samen twee kids. Jan is ‘de derde generatie’ van Bakkerij van Leur. Sinds vorig jaar is hij ook mede-eigenaar van Davino op de Noordkade. Hij heeft tal van hobby’s van hockeyen, Vudel tot skiën.

De andere adjudant is Nico van Rooij (34). Nico heeft samen met Hilde Vermeulen ook twee jonge kinderen. Carnaval is bij hen met de paplepel ingegoten. Nico is filiaalmanager bij diepvriesspecialist Van Rijsingen. Naast carnaval vieren is sporten en hardlopen zijn ding.

Het carnavalsmotto van Kuussegat is dit seizoen ‘We maoken het saomen!’

Ook in veel andere gemeenten zijn de prinsen en adjudanten inmiddels bekend. Benieuwd wie? Kijk op bd.nl/carnaval.

Meierijstad