Volledig scherm
De Slagwerkgroep leefde zich uit in de keuken. © Franka Willems

Pronkzitting Zijtaart met óók goede items van eigen bodem

ZIJTAART- De buitendorpse optredens bij de Pronkzitting van cv de Reigers in Zijtaart waren zaterdagavond buitengewoon goed met Jeroens Clan en tonprater Dirk Kouwenberg. Toch was er met de artiesten van eigen bodem niks mis.

Vele humorvolle acts en dansoptredens van de groepen dansmariekes, waaronder schattige kleintjes. Ook de moeite waard waren de meiden van dansgroep Return die met stoer uiterlijk op een medley van Queen een krachtige dans wegzetten Ze kregen allemaal niets dan complimenten van de presentator William van Hoof.

De pronkzitting in het dorpshuis verliep vlot, met een stevige rol voor blaaskapel De Boemelaars die alles op muzikale wijze aan elkaar breide, zelfs het gat dat ontstond doordat de tonprater Kouwenberg tot na middernacht oponthoud had. ‘Ok B zegge’ maakte weer een rondje door Zijtaart, het bleek na 15 jaar hun allerlaatste rondje. De Slagwerkgroep ging dit jaar te keer met ‘Herrie in de keuken’.

Bij de humorvolle acts viel de videobijdrage van de Raad van 11 positief op. In drie blokken lieten ze bekende reclames zien die ze hadden nagespeeld. Ze waren daardoor mooi in december al klaar met repeteren, handig in het 55e jubileumjaar. En ze wisten zelfs het jonge publiek te boeien, maar hadden ook gruwelijke lol gehad dat bleek duidelijk met de bloopers die het publiek kreeg te zien.

Volledig scherm
Herhaling van Zwamenmeer uit 1987. © Franka Willems
Volledig scherm
De jongste dansmariekes weten zelfs Blaaskapel de Boemelaars te vermaken. © Franka Willems
Volledig scherm
'Ok B zegge' deed na 15 jaar hun laatste rondje door Zijtaart. © Franka Willems