Volledig scherm
Het hoge witte gedeelte van het Noordkadecomplex is een rijksmonument. Bovenin zit restaurant P'rooflokaal. Dit gebouw is nu in handen van de provincie. © Van Assendelft

Provincie koopt monumentaal hart Noordkade Veghel en meer

VEGHEL - De Wiebenga-silo in het hart van het Noordkadecomplex in Veghel komt in eigendom van de provincie. Gedeputeerde Brigitte van Haaften heeft haar handtekening gezet onder een overeenkomst die een provinciale investering van in totaal 6,7 miljoen euro beslaat.

Behalve het industriële rijksmonument uit 1915 wordt de provincie ook eigenaar van andere delen van het complex. Zo komen de beeldbepalende betonnen silo's aan de haven voor de helft in handen van de provincie. Met de investeringen komt het provinciebestuur mede aan het roer te zitten van de herontwikkeling van het complex dat wordt omgevormd tot een publiek kunst- en cultuurcluster en een commercieel food- en feedgedeelte.

Behalve de aankoop van gebouwen, leent de provincie ook miljoenen om het terrein 'duurzaam te herbestemmen'. Over een jaar of vijf wil de provincie weer van haar belang in het complex af. Er wordt gerekend op een zeker rendement.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement