Volledig scherm
Verkeer vanuit Uden kan nog even gebruik maken van de A50-oprit bij de golfbaan die normaal gesproken allee door lijnbussen wordt gebruikt. © Peter van Erp/BD

Rijkswaterstaat content over A50

OSS/VEGHEL - De opeenvolgende afsluitingen van de A50 in de afgelopen weken hebben nergens tot grote problemen geleid. Rijkswaterstaat is dik tevreden over het verloop van de rigoureuze ingreep, meldt woordvoerder Maurice van de Graef.

„In de eerste week zagen we wat grotere drukte op het bedrijventerrein in Veghel en bij knooppunt Hintham op de omleidingsroute. Maar de afsluiting heeft nergens geleid tot langdurige opstoppingen of andere problemen.”

De A50 werd twee weken geleden afgesloten in de richting van Oss, tussen de Zuid-Willemsvaart in Veghel en de afrit bij Nistelrode. Dit traject werd vorige week vrijdag weer opengesteld, waarna de snelweg tussen knooppunt Paalgraven bij Oss en het kanaal in Veghel dicht ging.

Wegenbouwer Heijmans verving in deze periode het complete wegdek. Er werd 24 uur per dag doorgewerkt. Ondanks het matige weer voor asfalteringswerk verwacht de aannemer de A50 maandagochtend om 6.00 uur weer open te kunnen stellen.

Meierijstad