Volledig scherm
Niewbouw van woningen Veghels Buiten (Wijk De Tuinen van Veghels Buiten) tussen Veghel en Erp. © Van Assendelft Fotografie

Schouders onder honderd tijdelijke sociale huurwoningen in Meierijstad

VEGHEL - De woningcorporaties Area, Huis en Erf, Wovesto en BrabantWonen zetten met de gemeente Meierijstad een stip op de horizon. In 2018 moeten er honderd tijdelijke sociale huurwoningen bij komen om de ergste tekorten voor woningzoekenden in deze doelgroep op te lossen.

Nog dit jaar moeten er op het grondgebied van Meierijstad honderd tijdelijke sociale huurwoningen worden gebouwd. Waar en hoe is nog niet bekend. Maar dat ze er moeten komen hebben Meierijstad, de corporaties Area, Huis en Erf, Wovesto, BrabantWonen en Woonzorg Nederland nu samen met de huurdersbelangenorganisaties vastgelegd in prestatie-afspraken die gelden van 2018 tot 20121.

Corporatie Area heeft zich in het document ten doel gesteld om tot 2021 zeker 210 woningen met een sociale huur te bouwen. Voor Huis en Erf geldt dat er een theoretisch tekort aan woningen is van tussen de honderd en 150 woningen tot en met 2025. Voor een deel zou dat wellicht kunnen in bestaande gebouwen, maar er zijn ook nieuwe bouwlocaties nodig en die zijn er in Schijndel nu niet veel voor handen. De wachttijden voor een sociale huurwoning liggen hier op veertig tot zestig maanden.

Ook bij Wovesto in Sint-Oedenrode is er de wens om tot en met 2025 een aantal van honderd nieuwe sociale huurwoningen toe te voegen aan het arsenaal. Vanaf 1 januari 2018 zijn Wovesto en Huis en Erf samen gegaan in een nieuwe corporatie. En dus wordt het een gezamenlijke opdracht om die 300 woningen te halen.

Alle corporaties beloven in de prestatieafspraken aandacht te schenken aan de toegankelijk van hun woningbezit in relatie tot ouderen die er wonen. Dat betekent rollator- of rolstoelvriendelijk bouwen bij nieuwbouw. Maar dat kan ook zijn dat er bij renovaties al gekeken wordt naar toegankelijkheid.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement