Volledig scherm
De pioten en stewardessen van Reigair tijdens hun eerste vlucht © W Timmers

Sfeervolle pronkzittingen in Reigerland

ZIJTAART - Het klooster in Zijtaart vormde dit weekend het decor voor de twee sfeervolle pronkzittingen van de Reigers. Het merendeel van de optredende artiesten kwam van eigen bodem en werd aangevuld met een aantal 'buitendurpse' tonpraters. De optredens van de slagwerkgroep en Reigair vielen erg goed in de smaak bij het Zijtaartse publiek.

De avond werd geopend door een prachtig optreden van dansgroep Return met Milou van Asseldonk als stralend middelpunt met haar vertolking van Whitney Houston's hit 'I wanna dance with somebody'. De toon was meteen gezet voor een vlot verlopende avond met veel afwisseling aan zang, cabaret en dans. De vier groepen dansmariekes bundelden als vanouds hun krachten in de showdans, die het publiek ditmaal naar het Verre Oosten bracht. 

De allerkleinsten veroverden, als draakjes verkleed, de harten van alle aanwezigen. Samen met de prachtig aangeklede geisha's en samoerai was het een genot om naar te kijken. De slagwerkgroep bracht, compleet in trainingspak, een hardcoremedley op enkele xylofoons en zorgde daarmee meteen voor een van de hoogtepunten van de avond. De ZOT (Zijtaarts Ondernemers Team) kreeg de lachers op hun hand met de nodige zelfspot en met Toon Verbruggen als vertolker van Peter Koelewijn. De stewardessen van Reigair hadden de avond al op originele wijze geopend en kwamen, aangevuld met de piloten en een vrijpostige purser, terug op de planken voor hun eerste vlucht. Met name het spel van ex-prins Teun van der Heijden zorgde voor de nodige lachsalvo's in de zaal.

Na de prachtige samenzang van 'Nog 1tje dan & friends' en tonpraters Rob Schepers en Marco van Leuken was de eer aan 'Meer as elluf' om de finale in te luiden. In een mooi aangekleed decor van een Amsterdams café brachten zij een aantal smartlappen ten gehore, waarmee zij het publiek aan het hossen kregen. Door het vlotlopende programma was er nog tijd genoeg voor een gezellige afterparty.

Volledig scherm
Slagwerkgroep op xylofoon voor de hardcoremedley © W Timmers
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement