Volledig scherm
© Wikimedia Commons

Sint-Franciscusparochie Veghel brengt ode aan paus Francisus

VEGHEL - De 72 zusters Franciscanessen in Veghel zijn op leeftijd en willen hun erfgoed actief veilig gaan stellen. Net zoals de Kruisheren in Uden dat eerder deden. Om dat doel te behalen, willen de zusters allereerst hun gastvrijheid tonen aan de Veghelse gemeenschap.

Op 1 oktober trappen ze af met een bijzonder optreden van de Belgische acteur Geert Fierens. De Belg Fierens zal in de luisterrijke kapel van de Franciscanessen zijn theaterstuk ‘Franciscus spreekT’ op de planken brengen. Een modern verhaal waarin de acteur een verbinding legt tussen de Franciscus van Assisi uit de twaalfde eeuw en het Vlaanderen van de 21ste eeuw.

„Het gedachtegoed van Franciscus leeft”, zegt Jan Rietbergen, vertegenwoordiger van de Sint-Franciscusparochie die de theatervoorstelling samen met de zusters organiseert. „De huidige paus heeft zich niet voor niets Franciscus genoemd. Beiden geven niets om weelde, hebben juist oog voor de armen. De Bijbel moet je niet lezen, de Bijbel moet je doen, is hun motto.”

Meierijstad