Volledig scherm
Sinterklaas deelde gul uit. © Franka Willems

Sinterklaas deelt gul uit in de Blokhut in Veghel

VEGHEL - De Blokhut in Veghel was zondagmiddag een waar sinterklaasparadijs. Kinderen met geschminkte snoetjes zaten er te knutselen en mochten met allerlei grote en kleine roofvogels op de foto. Ze zaten tussen de pepernoten met zwarte pieten op de grond te spelen en keken vol bewondering naar de gulle Sinterklaas.

Initiatiefnemer van het feest was Wendy van Herpen uit Veghel. ,,Het hele jaar door sprokkelen we in Brabant via onze Facebookpagina speelgoed bij elkaar dat er nog goed uitziet”, vertelt Van Herpen. ,,Dit om iets te doen voor minderbedeelden uit de regio. Zij die te veel verdienen voor hulp, maar te weinig hebben om rond te komen. Voor dit feest krijgen we hulp van allerlei sponsors en Skeleton’s Tattoo club, een landelijke stichting die zich inzet voor allerlei goede doelen.”

1.700 leden zijn aangesloten op de Facebookpagina die Van Herpen met zes anderen beheert. Ruim dertig kinderen genoten zondag van het feest dat ze met ouders en grootouders bezochten. De financiële problemen bij de ouders ontstonden vaak door verlies van een fulltime baan.

Lees maandag in Brabants Dagblad, editie Uden en Veghel, wat ouders vertellen over hun situatie en het schaamtegevoel dat ze laten varen voor het sinterklaasfeest in de Blokhut.

Volledig scherm
De kinderen mochten op de foto met allerlei vogels. © Franka Willems
Volledig scherm
De kinderen kregen cadeautjes. © Franka Willems

Meierijstad