Volledig scherm
Leerling Tjeu Kayim en teamleider Ria van Vlijmen. © Franka Willems

​Snelle leerling (16) uit Veghel hoopt cum laude te slagen

VEGHEL - Dit schooljaar doet snelle leerling Tjeu Kayim (16) examen in negen vakken, één vak meer dan gebruikelijk, terwijl hij ook nog leerjaar 4 heeft overgeslagen. Teamleider Ria van Vlijmen verwacht dat hij dat cum laude gaat doen. Openhartig vertelt Tjeu in een tussenuurtje op school hoe dat zo kwam.

,,In de onderbouw verveelde ik me, al zijn dat misschien niet de juiste woorden. Alleen met Engels had ik in het begin wat moeite”, vertelt Tjeu. In het derde leerjaar deed hij met een groep mee aan een versneld programma wiskunde. Teamleider en wiskundeleerkracht Van Vlijmen: ,,Die versnelling ging zo goed dat we dachten dat het misschien wel met meer vakken kon. Andere leerlingen kozen er niet voor, maar de keuze om er wel voor te gaan heeft Tjeu goed gedaan. Hij straalt veel meer en is opener.”

Tjeu: ,,Ik moet nu wel mijn best doen. Als je je inzet en er is goed resultaat, dan heb je er ook meer plezier van. Ik leer nu hard te werken, anders was ik blijven lanterfanten.” Momenteel werkt Tjeu met plezier aan zijn profielwerkstuk ‘Error-correctie van QR-codes’. En hij glundert als hij over het 3D tekenen praat dat hij zichzelf aanleerde. ,,Ik heb op de computer schaakstukken in 3D gemaakt en mijn vader heeft dat in hout uitgevoerd.”

Lees meer over Tjeu Kayim in het Brabants Dagblad, editie Uden-Veghel van dinsdag 29 november 2016.

Meierijstad