Volledig scherm
Ria de Vocht neemt afscheid van haar dansschool Souplesse. © Thomas Segers

Souplesse Erp krijgt nieuwe eigenaar

ERP – Zo’n zevenentwintig jaar waren Ria de Vocht (63) en Souplesse sport- en dance aan elkaar verbonden. Onlangs besloot de eigenaresse het stokje over te dragen en vond een opvolger in dorpsgenoot Kim van Hoof (31).

Vele dansers en sporters uit Erp en omstreken kwamen voor korte of langere tijd naar de trainingszaal aan de Monseigneur dr. Meuwesestraat en Souplesse werd een begrip in de regio. “Al had ik mijn afscheid wat later gepland, dit is zo gelopen en Kim en ik zijn er samen heel blij mee. Afgelopen zondag is het nieuws de wereld in gegaan. De meeste van onze leden waren naar ontmoetingscentrum Ter Aa gekomen voor de seizoensafsluiting en toen hebben we de mededeling gedaan. Dat was emotioneel, maar ook erg mooi,” vertelt een tevreden Ria de Vocht.

Inwerken
De komende maanden zal Van Hoof, die al meer dan 25 jaar bij Souplesse danst en sport en tevens menige les verzorgt, zich vooral gaan inwerken. Behalve op de huidige eigenaresse, zal zij daarbij ook kunnen terugvallen op het bestaande team en op Maike Simons – de Vocht. Laatstgenoemde, de dochter van Ria, koos ervoor om alleen hobbymatig bij Souplesse betrokken te blijven.

Met de wisseling van eigenaren zal er bij Souplesse voorlopig niet veel veranderen. “Maar plannen heb ik al wel,” zegt een enthousiaste Kim van Hoof. “Straks wil ik aan de slag gaan met bedrijfssport en ook willen we plaats gaan bieden aan zwangere vrouwen die door sport en bewegen lekker fit willen blijven.” Erp kan dus gerust zijn. Tijdens de carnavalszittingen en het muziekspektakel Los In Music zijn de dansers er gewoon weer bij.

Meierijstad