Volledig scherm
Het schip wordt bewonderd door directeur van de Vijfmaster Ellen Vos. © Franka Willems

Speelpark nieuwe Vijfmaster in Veghel stimuleert buitenspelen

VEGHEL - Bewoners van Veghel-Zuid bezochten woensdagavond de inloopavond in wijkgebouw De Golfstroom waar ze het ontwerp konden bekijken van de openbare ruimte rondom het nieuwe gebouw aan de Witte de Withstraat in Veghel: basisschool, wijkgebouw en gymzaal.

Vooral over de natuurlijke speelmaterialen waren ze enthousiast. De avond trok alle leeftijden. Zo boog Ria van Breugel (77) zich over de tafel waar de schetsen lagen. Kleuter Chloë van den Dungen attendeerde haar moeder vrolijk op de ligschommel die ze aan de muur op de platen met details ontdekte. ‘Super’, ‘helemaal fantastisch’ zijn zomaar wat woorden die vielen.

Speelschip
Ellen Vos, directeur van de Vijfmaster, vindt het speelschip van natuurlijke materialen prachtig. Willem Derks: “Schitterend, sowieso hoe de buurt er van opknapt, maar ook hoe er gedacht is aan alle leeftijden. Voor de oudere jeugd bijvoorbeeld een voetbal- en basketbalcourt.” Ingrid van de Rijdt woont aan het Havelt en bekeek het ontwerp met haar 3 kinderen aandachtig. Derks vindt het plan mooi en open. ,,En fijn dat alle kinderen ervan gebruik kunnen maken, ook die ergens anders naar school gaan.”

Volledig scherm
Familie Van de Rijdt bekijkt tijdens de inloopavond het ontwerp. © Franka Willems
Volledig scherm
Chloë van den Dungen is blij met de ligschommel in het ontwerp. © Franka Willems

Meierijstad