Leerlingen van het Zwijsen College van Team Rembrandts zijn blij met hun winst in de finale van het kampioenschap in Orlando.
Volledig scherm
Leerlingen van het Zwijsen College van Team Rembrandts zijn blij met hun winst in de finale van het kampioenschap in Orlando. © Loes Kuijper

Team Rembrandts succesvol in finale met zelfgebouwde robot

ORLANDO/VEGHEL - Team Rembrandts heeft in Florida succes in de FIRST Robotics Competition. Vorige week wist het team in West Palm Beach met de zelfgebouwde robot de Industrial Design Award te behalen. Zaterdag haalde het team in Orlando de finale en wist deze zelfs te winnen. 

In het team zitten naast studenten van Fontys Eindhoven onder meer dertien leerlingen van het Zwijsen College uit Veghel. Loes Kuijper, leerkracht van het Zwijsen en begeleider vertelt: ,,De laatste seconden tikten weg, de robots klommen in de touwen voor de laatste punten en toen klonk de zoemer. De tweede wedstrijd van de 'best of 3' finale werd dik gewonnen door Team Rembrandts. Eindelijk is het team gelukt wat het in zijn 5 jarig bestaan nog niet heeft gekund: de finale winnen met hun zelfgebouwde robot."

Team Rembrandts met hun robot in actie.
Volledig scherm
Team Rembrandts met hun robot in actie. © Loes Kuijper

Beloning
De ontlading was groot. ,,Het harde werken van de afgelopen weken is beloond. Nadat het team vorige week nog strandde in de halve finales in de kampioenschappen in West Palm Beach, heeft het nu het kampioenschap in Orlando binnen weten te slepen. Van de 67 teams die meededen, konden er maar drie de beste zijn. Er werden spannende finalerondes gespeeld." Ook in Orlando moesten de robots weer tandwielen oppakken en ophangen, ballen schieten en in een touw klimmen.

Na een overwinningsduik in het zwembad van het hotel ging het team zondag weer naar Nederland. Op weg naar huis met allemaal een medaille om de nek en met de wetenschap dat ze binnenkort terug mogen naar Amerika voor de Worlds, de Champions League onder de robotica.

Leerlingen van het Zwijsen College van Team Rembrandts met hun robot.
Volledig scherm
Leerlingen van het Zwijsen College van Team Rembrandts met hun robot. © Loes Kuijper