Volledig scherm
© Franka Willems-Netten

Tennisbanen Veghel gereserveerd voor sporters met verminderde conditie

VEGHEL – Bert La Fleur vindt dat iedereen moet kunnen sporten. Daarom zijn de banen bij tennisvereniging Frisselstein woensdagmorgen voor een uurtje gereserveerd voor VC-tennis, tennis voor sporters met een verminderde conditie.

“Het gebeurt tegenwoordig vaak dat mensen om welke medische redenen dan ook niet meer aan het reguliere spelletje kunnen meedoen”, vertelt coördinator Bert La Fleur. Mensen met een chronische ziekte sluiten aan, maar ook tennissers met een blessure of depressie.

Toos Hartman voelt zich altijd beter na het tennissen. “Hard lopen lukt me niet door COPD, maar hier kan ik lekker meedoen”, vertelt ze openhartig. Ook een andere tennisser is blij met het initiatief. Door een beroerte kon ze niet meer mee met de andere sporters en het contact verwaterde.

“Er zijn vast nog meer spelers in de regio die zich willen aansluiten”, stelt La Fleur. “Om het spel, maar ook voor de sociale contacten. Via de gemeente zijn folders verspreid met meer informatie.”
Deelname is de eerste keren gratis, daarna betalen tennissers 60 euro per jaar. Meer informatie is ook verkrijgbaar via tvfrisselstein.nl.

Meierijstad