Volledig scherm
© Rutger Lievens

Transportbedrijf Van den Bosch uit Erp: 'Chauffeur treft geen blaam'

ERP - De chauffeur van transsportbedrijf Van den Bosch uit Erp die dinsdagochtend in het Belgische Aalst twaalf vluchtelingen in zijn vrachtwagen vond, treft geen blaam. Dat laat Barry Gruijters van Van den Bosch weten.

De vrachtwagenchauffeur was vanuit Frankrijk onderweg naar Oost-België. In de nacht had hij op een rustlocatie bij Brussel stil gestaan. ,,Voor vertrek heeft hij de auto nog gecontroleerd", vertelt Gruijters namens de chauffeur. ,,Hij heeft toen echt niets gezien of gemerkt."

Vreemd geluid
Toen de chauffeur bij een zetmeel- en zoetstoffenfabriek in het Belgische Aalst aankwam om te lossen, kwam er een vreemd geluid uit de vrachtwagen, die van het Erpse bedrijf is. In de wagen bleken meerdere te vluchtelingen zitten. Volgens Gruijters zijn ze allemaal in goede gezondheid uit de wagen gehaald.

,,De chauffeur was erg geschrokken", vertelt Gruijters. ,,Hij heeft zelf nooit eerder vluchtelingen in de auto gehad. Het kwam voor hem echt als een verrassing toen hij iets hoorde in de tank." De man heeft de hele middag in verhoor met de politie gezeten. Die zou hebben geconcludeerd dat hem geen blaam treft. ,,Hij had het niet kunnen voorzien of kunnen voorkomen dat dit zou gebeuren", aldus Gruijters. Volgens hem heeft de chauffeur inmiddels zijn werk hervat.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement