Volledig scherm
De bouw van de grote zaal van de Blauwe Kei aan de Noordkade in Veghel. © Van Assendelft Fotografie

Uitwedstrijden voor Veghels theater Blauwe Kei tot in Den Haag toe

VEGHEL - Omdat de Blauwe Kei tot januari 2018 geen grote zaal heeft, die is in aanbouw op de Noordkade, gaat het Veghelse theater een paar 'uitwedstrijden' doen. Er komen voorstellingen in Uden, Waalwijk, Den Haag en Veldhoven. En de Blauwe Kei-klanten mogen daar gratis met de bus naar toe.

Als de nieuwe grote zaal is gebouwd op de Noordkade voor theater De Blauwe Kei, dan krijgt regionale coryfee Mark van de Veerdonk de eer om daar de allereerste voorstelling te doen. Dat maakten interim-directeur van de Blauwe Kei Theo Snelders en voorzitter van het bestuur van de Blauwe Kei Wilco Janssen gisteravond bekend.

Traditiegetrouw worden de Vrienden van de Blauwe Kei als eerste op de hoogte gesteld van het nieuwe theaterprogramma 2017-2018. En dat gebeurde gisteren. De Blauwe Kei gaat een bijzonder seizoen tegemoet omdat ze het een half jaar zonder grote zaal moet doen op de nieuwe locatie De Noordkade. Bouwbedrijf Van de Ven is nu volop bezig met de bouw van de nieuwe zaal met 650 stoelen en die is op 1 januari 2018 klaar voor gebruik.

,,Om die reden bieden we onze klanten vier 'uitwedstrijden' aan. We gaan met bussen naar vier voorstellingen overal in het land. Naar Vamos in Uden, naar Tenor in Waalwijk, naar Paul van Vliet in Den Haag en naar Ellen ten Damme in Veldhoven", zo zegt Wilco Jansen.

Theo Snelders vult aan: ,,Directeur Yan van der Heijden zit momenteel ziek thuis. Daarom ben ik even interim. Maar Yan heeft nog wel de eerste contouren van het seizoen 2017-2018 vast kunnen leggen. Met hulp van de theaterdirecteur uit Waalwijk zijn de aanvullingen gedaan voor een mooi theaterseizoen."

Kleine zalen
De Blauwe Kei kan al wel gebruik maken van de drie kleine zalen op de Noordkade: Het Magazijn (100 stoelen) , de Theaterstudio (65 stoelen)  en de Podiumzaal (200 stoelen).  Voor films mag de Blauwe Kei regelmatig bij de 'buurman' Service Bioscoop Industry terecht. ,,Daar hebben we fijne samenwerking mee."

De cabaretvoorstellingen in de Blauwe Kei vullen zich onder meer met Martijn Kardol, Stefano Keizers en Alex Ploeg en Jochen Otten. Er zijn twee series Óp de huid', mooie kindervoorstellingen met GVR, De kleine Mol en Panama. Bijzonder is de voorstelling 'Dansen met de vijand'. Dat gaat over Roosje Glaser uit Den Bosch, een joods meisje waarvan de echtgenoot in de oorlog sympathiseert met de NSB.

Wilma Bierens uit Veghel treedt komend seizoen ook weer op met Wien bleibt Wien en er is een speciaal muzikaal uitstapje te zien met het Pink Floyd-project. Rond 22 mei begint de losse verkoop van alle voorstellingen. Via de site kunnen kaarten worden besteld. En vanaf 18 september is er ook een kassa open aan de Noordkade.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement