Volledig scherm
Van den Bosch Transporten. © BD

Van den Bosch in hoger beroep in zaak FNV

ERP - Van den Bosch Transporten uit Erp gaat in hoger beroep tegen het tussenvonnis in de rechtszaak die FNV Bondgenoten heeft aangespannen. De rechtbank oordeelde vandaag dat het Erpse bedrijf achterstallig loon moet betalen aan tien Hongaren.

De rechter concludeert dat de Hongaarse chauffeurs, die werkten voor zusterbedrijf SiloTank in Hongarije, vooral in en vanuit Nederland werkten. Daarom zouden ze Nederlands loon moeten krijgen. De tien Hongaren claimden samen een miljoen euro. Over de hoogte van het bedrag zal meer bekend worden in het definitieve vonnis.

  1. Het Veghel van Mies Jonkers

    Het Veghel van Mies Jonkers

    VEGHEL - Noem hem gerust Mister Sinterklaasintocht, want dat geeft precies weer wat Mies Jonkers (83) is. Afgelopen weekend was hij voor de 48ste keer present, waarvan 22 edities als voorzitter van het Veghelse Sinterklaascomité. Mies werd in Zijtaart geboren, maar hij verhuisde in 1960 naar de Stationsstraat en begon er zijn schildersbedrijf. Hij werd vader, grootvader en overgrootvader. Toch kroop hij nimmer in de rol van Sint of Piet. Mies geniet meer op de achtergrond, van het kinderplezier tijdens de intocht. En hij is trots op die grote groep betrokken vrijwilligers die er altijd weer staat, weer of geen weer.

Meierijstad