Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Vanderlande gebruikt materiaal opnieuw bij Eindhoven Airport

bdVEGHEL - Vanderlande Industries gaat bij de uitbreiding van de bagage-afhandelsystemen op Eindhoven Airport bestaande systemen hergebruiken en veel minder onderdelen weggooien. Vanderlande slaat daarmee een duurzamere weg in door onder meer hergebruik van materialen.

Vanderlande verzorgt de uitbreiding van het bagageafhandelsysteem op Eindhoven Airport. Het Brabantse vliegveld wil een grotere bagagehal zodat er een grote capaciteit komt voor de bagage-verwerking. Aan het einde van het eerste kwartaal moet Vanderlande die klus hebben geklaard.

Andrew Manship van Vanderlande: ,,Het is een gemeenschappelijk stappenplan van Eindhoven Airport en Vanderlande om meer innovatie en duurzaamheid toe te passen. Door de levensduur van het afhandelsysteem te verlengen leveren we samen een bijdrage aan duurzaamheid."

Gaby Mols van Eindhoven Airport: ,,Door dit hergebruik zetten we een stap naar een circulaire economie. Doorgaans gebruiken bedrijven een lineaire economie. Na gebruik van materiaal gaat het als afval de deur uit. Wij voorkomen op deze manier een toenemende mate aan schaarste en uitputting van natuurlijke grondstoffen. Wij noemen dit project dan ook Closing-The-Loop."