Volledig scherm
© vanderlande.com

Vanderlande uit Veghel sluit 2015 af met record aan orders van 1,4 miljard euro

VEGHEL – Het Veghelse bedrijf Vanderlande heeft het jaar 2015 afgesloten met een record aan orders van 1,4 miljard euro. Dit betekent een stijging van 400 miljoen euro ten opzichte van 2014.

Het bedrijf maakte donderdag bekend dat ze het gehele bagageafhandelingssystemen zal gaan leveren voor de nieuwe internationale luchthaven in Istanbul. Verder is Vanderlande ook geselecteerd als leverancier voor de herontwikkeling van Terminal 1 op Singapoor Changi Airport. Dit is het grootste bagageafhandelingscontract ooit in de Aziatische markt.

Vanderlande
Vanderlande is wereldmarktleider in bagagesystemen op luchthavens en sorteersystemen voor pakket- en postdiensten. Verder is de onderneming ook een toonaangevende leverancier van magazijnautomatisering.

  1. Het Veghel van Mies Jonkers

    Het Veghel van Mies Jonkers

    VEGHEL - Noem hem gerust Mister Sinterklaasintocht, want dat geeft precies weer wat Mies Jonkers (83) is. Afgelopen weekend was hij voor de 48ste keer present, waarvan 22 edities als voorzitter van het Veghelse Sinterklaascomité. Mies werd in Zijtaart geboren, maar hij verhuisde in 1960 naar de Stationsstraat en begon er zijn schildersbedrijf. Hij werd vader, grootvader en overgrootvader. Toch kroop hij nimmer in de rol van Sint of Piet. Mies geniet meer op de achtergrond, van het kinderplezier tijdens de intocht. En hij is trots op die grote groep betrokken vrijwilligers die er altijd weer staat, weer of geen weer.

Meierijstad