Volledig scherm
Huizen aan de Merwedelaan. archieffoto Van Assendelft

Veghel komt goedkoop af van kwestie Zwinkels

DEN HAAG/VEGHEL - De gemeente Veghel hoeft Veghelnaar Marco Zwinkels, eigenaar en verhuurder van twee Polenpanden aan de Merwedelaan, geen schadevergoeding te betalen. Dit blijkt uit een einduitspraak van de Raad van State woensdag in de zaak die al sinds 2012 sleept.

De hoogste bestuursrechter gaat er in zijn beslissing van uit dat de gemeente de verhuur van de panden aan 22 arbeidsmigranten gedoogt tot 1 oktober 2016. De Veghelnaar heeft dan met de verhuur, die de gemeente niet wil toestaan, 177.942 euro verdiend. Daarmee is de zaak voor de Raad van State afgedaan. Zwinkels eiste 940.000 euro van de gemeente. Een deskundige die hij heeft ingeschakeld komt op een schadebedrag van tenminste 715.422 euro.

Zwinkels verhuurt 2 woningen aan de Merwedelaan aan in totaal 22 arbeidsmigranten. De gemeente eiste in 2012 dat hij daar mee stopt. Zwinkels heeft echter een keiharde toezegging van het gemeentebestuur dat hij de panden mocht verhuren. Veghel wilde geen schadevergoeding betalen. In een tussenuitspraak eind vorig jaar besliste de Raad van State dat de gemeente Zwinkels niet met lege handen naar huis mag sturen. Met het toestaan van de verhuur tot 1 oktober 2016 heeft de gemeente genoeg compensatie gegeven, vindt de Raad van State.

Meierijstad