Volledig scherm
De zeven kavels in de eerste fase van Foodpark Veghel zijn uitverkocht. © Robèrt van Lith/BD

Veghel krijgt duizend extra banen: 'Meierijstad is hot'

VEGHEL - Het Foodpark in Veghel is in rap tempo uitverkocht. De zeven bedrijven die zich hier gaan vestigen, zijn samen goed voor zo'n duizend extra banen. 

De economische tegenspoed is voorbij en dat merken ze ook in Meierijstad. Voor het toekomstige bedrijventerrein Foodpark in Veghel werden de zeven bouwkavels in rap tempo verkocht. ,,Meierijstad is hot", zegt wethouder Jan Goijaarts (CDA, economie). ,,In april werd het bestemmingsplan onherroepelijk verklaard door de Raad van State en nu is het terrein al uitverkocht." Het gaat in totaal om zeven bedrijven die zich gaan vestigen op de bijna dertig hectare van het Foodpark. ,,Die bedrijven zijn samen goed voor zo'n duizend extra banen", rekent Goijaarts voor. 

Quote

Meierij­stad is hot

Jan Goijaarts

BAS Trucks is het eerste bedrijf dat uitbreiding realiseerde op Foodpark. Aan de overkant van het huidige hoofdgebouw met verkoopcentrum verrees een verkoopterrein van ongeveer 4,5 hectare. ,,Hier kunnen zo'n 600 trucks of andere eenheden staan", aldus facilitymanager Bas Hoefs van BAS Veghel. Voor het Veghelse bedrijf Udea, groothandel en im- en exporteur van biologische levensmiddelen, is vijf hectare gereserveerd op Foodpark

En dan is ook twee hectare ingeruimd voor het Veghelse poederbedrijf Van Zutven Feed Processing, dat eerder dit jaar door een grote brand werd getroffen. Eigenaar Frans van Zutven wil als bekend liever herbouwen op de huidige locatie aan de Pater van den Elsenlaan, maar het gemeentebestuur ziet Van Zutven liever verkassen naar Foodpark. Gesprekken hierover lopen nog. 

Volledig scherm
Foodpark grenst aan bedrijventerrein Doornhoek in Veghel. © Robèrt van Lith/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement