Volledig scherm
© Domien van der Meijden/BD

Veghel moet het hebben van lokale kracht

VEGHEL - "Veghel heeft teveel winkels en enkele ervan zijn gruwelijk lelijk. Daar moeten we wat mee doen", zei centrummanager Jan-Hein Opheij woensdagmiddag tijdens een bijeenkomst met als thema leegstand in een voormalige meubelzaak aan de Hoofdstraat in Veghel.

Het gezelschap bestond uit gedeputeerde Erik van Merrienboer , studenten en docenten van Fontys en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Leegstand in winkelcentra is overal een probleem, Veghel was gekozen als voorbeeld. "We hebben veel succesvolle lokale ondernemers. De vraag is of we het hier van de massa van ketens moeten hebben. Bovendien hebben we een breekijzer nodig om vastgoedeigenaren te bewegen wat aan de huur te doen`, aldus Opheij.

Gedeputeerde Merrienboer concludeerde dat Veghel inderdaad lokaal ondernemerschap extra zou moeten stimuleren, vooral omdat jonge ondernemers blijkbaar te weinig toegang hebben tot de kern van het winkelgebied. Ook zouden gemeenten in de directe regio elkaar meer moeten versterken door samenwerking.