Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Veghel onderzoekt mogelijkheden voor noodopvang van 300 vluchtelingen

VEGHEL - Het Veghelse college gaat onderzoeken of er in Veghel plaats is voor een noodopvang van circa 300 vluchtelingen voor de duur van maximaal 1 jaar. Dat naar aanleiding van een concreet verzoek van de veiligheidsregio.

Het college stelt wél voorwaarden aan de noodopvang; het gaat dan onder meer om veiligheid, beheersbaarheid en sluitende afspraken over onderwijs, zorg en dagbesteding. Eerder besloot het Veghelse gemeentebestuur vooral in te zetten op versnelde uitplaatsing van statushouders, waardoor er ruimte komt in asielzoekerscentra.

'Gemeenteraad beslist'
“Er ligt nu een concreet verzoek om een noodopvang in te richten", zegt wethouder Jan Goijaarts. "Gezien de aanhoudende stroom vluchtelingen en de gedeelde verantwoordelijkheid die ook wij voelen om in noodopvang te voorzien, stelt het college voor om positief te reageren op dit verzoek. Het is uiteraard aan de gemeenteraad om definitief ja te zeggen." Hij wijst erop dat in veel gemeenten in de regio al opvang is of komt. “Veghel, en straks de nog grotere gemeente Meierijstad, kan niet achterblijven en moet ook een bijdrage leveren.”

Lees meer nieuws en achtergronden over de opvang van vluchtelingen in Brabant op bd.nl/vluchtelingen