Volledig scherm
© Thinkstock

Veghel trekt geld uit om ook fairtrade te zijn

VEGHEL - Veghel wil net als ‘buurman’ Schijndel zich ook hard maken om een fairtrade-gemeente te zijn. Om die reden heeft het college 1.150 euro beschikbaar gesteld om een burgerinitiatief te steunen dat strijdt voor onder meer eerlijke handel met ontwikkelingslanden.

In navolging van ‘Fairtrade Gemeente Schijndel’ is in 2016 door een aantal betrokken burgers van Veghel een werkgroep ‘Fairtrade Gemeente Veghel’ opgericht met als doelstellingen: het behalen en behouden van de titel ‘Fairtrade Gemeente’ voor de gemeente als straks Meierijstad ontstaat. De werkgroep is er verder op uit om te streven naar een groeiende bewustwording en gedragsverandering bij Veghelaren voor fairtrade.

Plan van aanpak
​​Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt het plan van aanpak van de werkgroep Fairtrade Gemeente Veghel van harte en gaat ook dat heeft nu besloten dat financieel te ondersteunen. Met het initiatief moet ‘fairtrade’ op een hoger plan worden gebracht, dat zich niet beperkt tot alleen de Wereldwinkel doet of enkele supermarkten met eerlijke koffie- en bananenverkoop.

Meer nieuws uit Meierijstad op bd.nl/meierijstad.

Meierijstad