Volledig scherm

Veghel zet camera's en samenscholingsverbod in tegen jeugdoverlast

VEGHEL - Veghel laat nog vóór komend weekeind camera's plaatsen om de jeugdoverlast in de gemeente tegen te gaan. Ook een samenscholingsverbod dat per direct van kracht is maakt deel uit van het 'pakket maatregelen' waartoe de gemeente besloten heeft.

De gemeente melde dat burgemeester Adema gaat proberen te praten met overlastgevende jongeren en hun ouders. Adema in de persverklaring: "Ik zal de jongeren en hun ouders aanspreken op hun verantwoordelijkheden. De overlast die bewoners van het centrum hebben ervaren, kan en wil ik niet tolereren. Jongeren die zich niet gedragen, zijn hier niet welkom."

Met het samenscholingsverbod kan de politie direct ingrijpen als groepen jongeren overlast veroorzaken of dat dreigen te gaan doen. Volgens de gemeente gaat het dan onder meer om intimiderend en hinderlijk gedrag. Dit samenscholingsverbod geld per direct. Eerder hadden Adema en de politie al de 'hoogste prioriteit' toegekend aan de jeugdoverlast in het centrum. Zo wordt er al meer gesurveilleerd door zowel politie als boa's. "De afgelopen dagen is het overig rustig geweest in het centrum".

Meierijstad