Volledig scherm
Rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Veghelaar (48) krijgt twintig maanden cel voor verkrachting van minderjarige

DEN BOSCH/VEGHEL - De 48-jarige Veghelaar, die in 2012 en 2013 meerdere malen een destijds 15-jarig meisje betastte en verkrachtte, moet twintig maanden de cel in. Dat besloot het gerechtshof in Den Bosch woensdag. Tien maanden daarvan zijn voorwaardelijk.

De uitspraak is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De verdachte moet ook drie jaar lang onder toezicht van de reclassering komen te staan. De man werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

Grote druk
De man waande zich verliefd op het minderjarige slachtoffer, wilde met haar trouwen en betastte en verkrachtte haar meerdere malen in 2012 en 2013, als ze tijdens vakanties bij hem verbleef. De man zette ook een grote druk op het meisje: ze mocht niets over het misbruik vertellen, anders zou zijn gezin kapot gaan.

Verkering
De man leek zich in die tijd helemaal van geen kwaad bewust te zijn. Het slachtoffer vertelde zijn dochter dat ze 'verkering' had met de Veghelaar. Toen de dochter dit ongelovig naging bij haar vader, gaf deze het meteen toe. Maar ook zij moest erover zwijgen. Het OM ging in hoger beroep. De verdachte vroeg zelf juist om een lagere celstraf. De rechters achtten het toen bewezen dat de Veghelaar tussen juni 2012 en juni 2013 ontucht heeft gepleegd met het meisje.

Meierijstad