Volledig scherm
Verkeersdrukte aan de Rembrandlaan te Veghel. © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Veghelse buurt in de clinch met gemeente over Rembrandtlaan

VEGHEL - Omwonenden zijn handelwijze van de gemeente Veghel in plannen met nieuwe Rembrandtlaan beu. „Er wordt niet naar ons omgekeken." Omwonenden sluiten een gang naar de rechter niet uit als er niet snel iets verandert aan de plannen met de Rembrandtlaan.

Veghel maakte in 2014 een deal met Heijmans over de bouw van 224 woningen, waarbij de Rembrandtlaan wordt verbreed en een aansluiting vanaf de N279 krijgt in de vorm van een ‘korte haak’. „De Heijmansdeal staat op één, dan komt het vrachtverkeer van de industrie en als laatste de bewoners. Er wordt niet naar ons omgekeken", zeggen buurtbewoners Claus Foederer en Gert-Jan Kanters. Zij vinden de communicatie met de gemeente stroef.

Afgewogen
De gemeente kreeg vorig jaar in aanloop naar het besluit veel reacties van bewoners, bedrijven en andere belanghebbenden. De gemeente stelt dat de raad een afgewogen besluit heeft genomen en rekening heeft gehouden met die reacties. „Vanwege tegenstrijdige belangen is het nooit mogelijk om aan alle bezwaren tegemoet te komen", schrijft de gemeente.

Meierijstad