Volledig scherm
© Wilma Gosselink

Veghelse kermis voortaan Bevrijdingskermis met beleving

VEGHEL - Met de Stichting Kermissen Gemeente Veghel en kermismeester Jan-Hein Opheij aan het roer, viert Veghel dit jaar kermis op een nieuwe locatie.

Tevens is de kermis gekoppeld aan het thema ‘Bevrijding 1944’ en daarvan zijn accenten te vinden op het kermisterrein: de Markt en de Hoogstraat. Zes dagen zwieren en zwaaien, in Veghel wil men vooral een mooi feest vieren en dat borgen voor de toekomst.

,,De kermisbezoeker vraagt niet alleen naar een kermis, maar ook naar meer beleving. Met de verhuizing van de Veghelse kermis van het Stadhuisplein naar het hart van het dorp, denken we een goede zet te hebben gedaan. Het feit dat de Tweede Wereldoorlog, en daarmee de operatie Market Garden en de bevrijding, zo’n grote rol in onze gemeente hebben gespeeld, was een mooie kapstok om het evenement aan op te hangen. Voortaan hebben we in Veghel dus de Bevrijdingskermis”, laat Opheij weten.

Onrustige avond
Vrijdagavond was het, vanwege een opstootje, onrustig in het centrum. “Heel vervelend, maar dit heeft niets met de kermis te maken. Het zijn twee verschillende werelden en het overlastprobleem bestond ook al lang voor deze kermis. Horeca, exploitanten en politie werken goed samen en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat er voldoende controle is,” aldus de kermismeester. Komende woensdagavond wordt de kermis afgesloten met een vuurwerkshow in het Julianapark.