Volledig scherm
In tegenstelling tot zijn Carnavals kornuiten (Rudy van den Elzen links en Harry Buns rechts) drinkt de Prins van Veghel Jess Willemsen slechts cola. © Van Assendelft

Veghelse Kuussegatters krijgen met Jess d'n Urste een 'non-alcoholico' prins

VEGHEL - Of-ie de allereerste Coca-Cola Zero of Pepsi Max carnavalsprins in de zuidelijke Nederlanden is, dat weet Jess d'n Urste niet. Zijne Doorluchtigheid der Veghelse Kuussegatters heeft geen bier nodig om schik te maken. 

Geen Prins Pils dus? Maar cola-light? ,,Ho ho, het is een misvatting dat ik nog steeds cola-light drink. Het klopt dat ik dat zoete goedje best lang gedronken heb. Tot ik er koppijn en nekklachten van kreeg. Pakte ik een tijdje sinas, Fanta om precies te zijn. Maar dat was het toch ook niet. Kreeg ik in een restaurant Orangina voorgeschoteld, dan lustte ik dat niet eens. Ik ben wat dat betreft best eenkennig."

,,Of mijn geheelonthouding uniek is, weet ik niet. Ik ken als vijftigste carnavalsprins van de Kuussegatters niet alle 49 voorgangers. Wel mooi dat ik prins mag zijn in het jaar dat ik Abraham heb gezien. En nóg mooier, ook voor ons moeder: mijn jongere broertje Rubin van 46 is in Lappegat, Geldrop dus, tot prins gebombardeerd. Maar die lust 'm wel."

Lees dinsdag een interview met Jesse d'n Urste in het Brabants Dagblad.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.