Volledig scherm
© anp

Veghelse snoepfabrikant Mars plakt gezondheidsstickers op automaten

VEGHEL - Voedingsproducent Mars uit Veghel gaat komend jaar vele honderden snoepautomaten op middelbare scholen en mbo's voorzien van gezondheidsstickers. Dat maakt de fabrikant van onder meer Mars, Snickers en M&M's vandaag bekend.

Via een sticker op de automaat leest een scholier straks voorafgaand aan de aankoop hoeveel calorieën een product bevat. Om dat te duiden, geeft Mars ook een inschatting van het aantal minuten dat een gemiddelde Nederlander moet fietsen om deze calorieën weer te verbranden. Directeur Jack Tabbers: ,,Heerlijke chocoladeproducten passen prima binnen een gezonde levensstijl als je ze met mate consumeert. Transparante informatie helpt jongeren daarbij. Ik ben trots dat Mars deze stap als eerste zet en daarmee verantwoordelijkheid neemt."

Staatssecretaris Martin Van Rijn (Volksgezondheid) zegt in een reactie op het voornemen: ,,Dit is een goede stap. Tegelijk praten we verder, ook met snoepfabrikanten, om ook gezonde spullen in de automaat te krijgen. Er moet voldoende aanbod zijn, zodat kinderen een goede keuze kunnen maken."

Basisscholen
Samen met andere partijen is Mars ondertekenaar van een programma gericht op het verbeteren van het voedingsaanbod op scholen. Dat moet jongeren helpen een gezonde levensstijl te kiezen. Deze actie geldt alleen op middelbare en mbo-scholen. Op basisscholen verkoopt Mars geen producten, omdat het bedrijf volgens de regels geen marketingactiviteiten richt op kinderen jonger dan twaalf jaar.

Meierijstad