Veghelse studenten winnen robot-finale in Florida en stomen door naar WK

VIDEOVEGHEL - Team Rembrandts is kampioen geworden in de Orlando Regional (Florida) tijdens een bloedstollende finale tussen robots. Vorige week won het team in Myrtle Beach al de meest prestigieuze prijs, de Chairman's Award bij de Palmetto Regional. Beide prestaties geeft het Nederlandse team recht om mee te doen aan de wereldkampioenschappen in Detroit.

Team Rembrandts wint het kampioenschap bij de robotstrijd in Orlando, Florida.
Volledig scherm
Team Rembrandts wint het kampioenschap bij de robotstrijd in Orlando, Florida. © team Rembrandts

Team Rembrandts (met Fontys-studenten uit Eindhoven, 11 leerlingen van het Zwijsen College in Veghel en 3 leerlingen van Heerbeeck College in Best) doet eind april zeker mee aan de Wereldkampioenschappen. Wereldwijd bouwden zesduizend teams in 6 weken tijd een robot.

Team Rembrandts doet met hun robot Metric in Amerika mee, omdat er in Europa geen competitie is. Dit jaar moest de robot blokken kunnen oppakken en die op twee hoogtes in weegschalen kunnen schieten. Studenten en leerlingen bereidden zich in een loods in Vorstenbosch voor op de wedstrijden.

Sponsoren

Het project omvat meer dan alleen de wedstrijden. Het jaar rond waren studenten en leerlingen bezig met onder meer sponsors, presentaties en wisten ze jongeren te interesseren voor techniek. 

Afgelopen week plaatste het team zich via een achttal kwalificatiewedstrijden voor de play-offs. Er deden 64 teams mee, naast Amerikaanse ook teams uit Brazilië en Puerto Rico. Samen met twee Amerikaanse teams vormden de Nederlanders een alliantie en kwamen ze door de kwart- en halve finale. Hierbij ging het steeds om 2 gewonnen wedstrijden. 

Het team komt maandagmiddag aan bij Fontys in Eindhoven, waar ze onthaald worden door ouders en belangstellenden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement