Volledig scherm
Alex Wiegmink.

Veghelse verdachte Posbankmoord is al jaren 'de weg kwijt'

* UPDATE 21.35 UUR * VEGHEL - De 43-jarige Souris R. uit Veghel, de tweede verdachte van de Posbankmoord uit 2003, kampt al jaren met grote psychische problemen. De uit een Surinaamse familie afkomstige man werd de laatste tijd regelmatig in verwarde toestand in het centrum van Veghel aangetroffen.

Vaak liep hij daar met een blik bier in de hand door de winkelstraten. Volgens bronnen heeft de in de Bloemenwijk wonende man ook een drugsprobleem, anderen zeggen dat hij dat probleem juist had overwonnen.

Souris R. werd woensdagmiddag aangehouden, nadat Boekelaar Frank S. zichzelf op het politiebureau had gemeld. Daar biechtte hij op dat hij in 2003 betrokken was bij de moord op Alex Wiegmink. De oplossing van de moord liet dertien jaar op zich wachten.

Dertien jaar
Afgelopen week kwam schot in de zaak toen bekend werd dat het cold case-team van de politie met nieuwe techniek DNA-sporen had gevonden op een in de bossen bij Erp aangetroffen muts. Volgens de politie hebben beide verdachten een strafblad, wat de kans groot maakt dat de mannen in de DNA-databank zitten.

Familie
Souris R. komt uit een Surinaamse familie die al tientallen jaren in Veghel woont. Contact met zijn ouders en overige familieleden had hij nog maar zelden. Volgens een sleutelfiguur uit de Surinaamse gemeenschap in Veghel was de man 'al jaren de weg kwijt'. Zijn ouders typeert ze als 'fantastische mensen'. ,,We laten ze zeker niet vallen".

Meierijstad