Volledig scherm
Bob Hutten © Van Assendelft

Veghelse Verspillingsfabriek maakt kans op prestigieuze Koning Willem I Plaquette

VEGHEL - De Verspillingsfabriek uit Veghel is één van de twaalf bedrijven die kans maken op de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Dinsdag werd Bob Hutten, grote man achter de Verspillingsfabriek, daarom in het zonnetje gezet op de Wageningen University. 

Hutten is de enige Brabander die genomineerd is voor de prestigieuze prijs. De nominatie krijgt hij omdat De Verspillingsfabriek volgens de jury beschikt over de kennis en expertise om voedselverspilling wereldwijd te lijf te gaan. Zo stond Hutten in maart nog in de schijnwerpers als hét gezicht van de maand tegen voedselverspilling. Op 28 mei hoort de ondernemer of hij de tweejaarlijkse prijs daadwerkelijk heeft gewonnen. 

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 om het jaar de Koning Willem I Prijs uit in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘mkb’ en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ze vormen volgens de stichting de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, bekleedt de functie van voorzitter.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement