Volledig scherm
Het pand aan de Hezelstraat 23 in Erp. © Van Assendelft Fotografie

Versteegden wil alsnog woningen bouwen bij tabakskerverij Erp

ERP - Bouwbedrijf Versteegden werkt aan een nieuw plan nu de gemeente niet meewerkt aan hun initiatief voor woningen aan de Erpse Hezelstraat.

Natuurlijk vindt Kelly Versteegden van het gelijknamige bouwbedrijf het vervelend dat Veghel niet meewerkt aan hun plan voor tussen de vijftien en achttien woningen aan de Hezelstraat in Erp. Maar de reactie van de gemeente biedt volgens haar meer dan genoeg aanknopingspunten om er op later moment alsnog te gaan bouwen. „Erp heeft nu eenmaal behoefte aan nieuwbouw voor starters”, zegt ze. „De laatste jaren trekken er namelijk erg veel naar Boekel of Uden.We gaan kijken wat er mogelijk is.”

Tekort aan parkeerplaatsen
In de afgeketste plannen van Versteegden zouden er woningen komen op het perceel bij de oude tabakskerverij. Het monumentale pand aan de Hezelstraat zou worden omgebouwd tot drie woningen. De schuur zou tegen de vlakte gaan. De plannen gaan niet door omdat Veghel vreest dat er een tekort aan parkeerplaatsen ontstaat en het plan tot problemen kan leiden met de ontsluiting.

Meierijstad