Volledig scherm
Teun Dobbelsteen © Van Assendelft Fotografie

VIDEO: Het Veghel van... Teun Dobbelsteen

VEGHEL - Zijn drone heeft inmiddels enkele geslaagde vluchten boven riviertje de Aa gemaakt en de filmpjes ervan staan op zijn smartphone. De weken van Teun Dobbelsteen (16), vwo’er op het Zwijsen College, staan bol van alles wat met robots en techniek te maken heeft. 

Als lid van het succesvolle Team Rembrandts, het internationaal roboticateam van Fontys Hogeschool, vertrekt hij in mei naar de US waar het team met robot ‘William’ strijdt om de WK-titel. Wekelijks mept Teun ook een balletje bij volleybalclub SKUNK. En als het op ‘niks doen’ aankomt, hangt ie graag lekker op de bank of gaat met vrienden een avondje stappen.

Restaurant

,,Op de Markt vind ik het vaak gezellig. Met m’n vrienden eet ik er wel eens een frietje. En met ons volleybalteam zijn we een keer bij Japans restaurant Suki Yaki geweest. Ook leuk. Maar als we een avondje willen stappen, fietsen we naar Broadway in Erp.”

Winkel

,,Ik steek niet veel tijd in shoppen, kan m’n tijd wel beter besteden ook. Moet ik spullen voor m’n drone hebben, dan moet ik toch wel op het internet.”

Een compliment voor

,,Mevrouw O’Connor, de rector van onze school. Zij heeft een bijeenkomst georganiseerd voor 47 partijen uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Daarin plande zij ook een presentatie van Team Rembrandts. Dankzij sponsorgelden kunnen we nu een groot deel van onze reis naar Orlando betalen.”

Beste herinnering

,,Het was wel heel vet toen ik vorig jaar in de zomer hoorde dat ik in Team Rembrandts werd opgenomen. Er zijn totaal ongeveer 10 teamleden en we leren heel veel. Dankzij iedereen van het Zwijsen die erbij betrokken is, kan het in het lesprogramma gepast worden. Dat is wel een bedankje waard.”

Op de schop

,,Vanaf mijn huis op het Bosven fiets ik wekelijks naar het Stadhuisplein om de bus naar Eindhoven te pakken. Die is dus nog nooit op tijd vertrokken! En die aanduiding is erg onduidelijk. Het werkt gewoon net niet, dus daar moeten ze maar snel iets aan doen.”

Eeuwig zonde

,,Ik denk dat ik het wel jammer ga vinden als ik over twee jaar van school ga en niet meer met Team Rembrandts te maken heb. Zonde dat het dan afgelopen is, maar hopelijk vind ik een interessante vervolgstudie. Ik denk wel in de techniek.”

Meierijstad

,,Als we robots niet blijven zien als poppetjes, kunnen we ze nog beter inzetten om de mensheid van dienst te zijn. Zo kunnen we bijvoorbeeld het openbaar vervoer slimmer maken, of eigenlijk de hele openbare ruimte.”

In één zin

,,Veghel kan nog veel slimmer.”