Volledig scherm
Distributiemedewerkers van Jumbo staken in Veghel voor een betere cao. © Thomas Segers

VIDEO: Personeel distributiecentra Jumbo staakt in Veghel tot er serieuze cao-onderhandelingen komen

UPDATEVEGHEL -  Ongeveer 250 medewerkers van distributiecentra van Jumbo uit het hele land staken dinsdagochtend in Veghel. In een lange protestmars lopen ze van het centrum van het dorp naar het hoofdkantoor van de supermarktgigant. Debbie van Leiden van vakbond FNV zegt dat de staking doorgaat tot er serieuze cao-onderhandelingen met Jumbo worden gestart.

Het personeel komt daarmee in actie tegen de hoge werkdruk en het uitblijven van een nieuwe cao. Samen met de vakbonden willen medewerkers dat er onmiddellijk onderhandelingen starten over vast werk en een loonsverhoging van 2,5 procent. Jumbo zegde maandag een verhoging van 1,5 procent toe, maar dat vinden de bonden onvoldoende.

De rest van de dinsdag leggen de medewerkers het werk neer. Mogelijk leidt dat later deze maand tot lege schappen in de winkels van Jumbo. Vorige week kwam het personeel van de distributiecentra al met stiptheidsacties.

Lees ook: Staking bij Jumbo - hoe zat het ook alweer?

Volledig scherm
Distributiemedewerkers van Jumbo verzamelen zich dinsdag voor een protestmars naar het hoofdkantoor in Veghel. © Roy van der Lee