Volledig scherm
Maddy Goossens. © Van Assendelft

Vitaal Veghel breidt uit voor Meierijstad

VEGHEL - Ondernemers in Meierijstad kunnen vanaf volgend jaar ondersteuning krijgen van de opvolger van Vitaal Bedrijvig Veghel.

Het werkbureau Vitaal Bedrijvig Veghel gaat uitbreiden en vanaf 1 januari 2017 voor heel Meierijstad werken.

Veel taken
Vitaal Bedrijvig Veghel heeft parkmanager Jos van Asten en enkele parttimers in dienst, die in opdracht van de ondernemers vele taken op zich nemen. Zo onderhoudt Vitaal contacten met de gemeente en andere partners, stimuleert het samenwerking tussen bedrijven onderling en houdt het zich bezig met zaken als collectieve inkoop, verkeer en vervoer en duurzaamheid.

De voorzitter van Vitaal Bedrijvig Veghel, Maddy Goossens, is ook de beoogd voorzitter van de nieuwe organisatie, die vooralsnog als Platform Ondernemend Meierijstad (POM) bekendstaat.

Samenwerking
In Vitaal Veghel werken sinds 2002 de ondernemersverenigingen Contactgroep Veghelse Ondernemingen (CVO), Erpse Bedrijven Kring (EBK) en Vereniging voor Midden- en Kleinbedrijf (VMK) samen. Sinds september is ook Ondernemers Contact Schijndel (OCS) hierbij aangesloten. Vanaf 2017 volgen heel waarschijnlijk nog twee ondernemersverenigingen uit Sint-Oedenrode en een uit Schijndel.

Lees in het Brabants Dagblad, edities Meierij en Veghel-Uden, van dinsdag 11 oktober een interview met voorzitters van het POM in de serie Start Meierijstad.

Meierijstad