Volledig scherm
© Thinkstock

Voetbalclubs Veghel zetten strijd voor meer subsidie in Meierijstad voort

VEGHEL - Ze laten het er niet bij zitten, de zeven voetbalclubs uit de gemeente Veghel die het sinds 1 januari met 124.000 euro subsidie per jaar minder moeten doen. De onderhandelingen met de gemeente Veghel zijn weliswaar gestaakt, maar onder Meierijstad moet een deel van de korting alsnog ongedaan worden gemaakt.

Door onder meer goedkopere aanbesteding aan onderhoud werd al een gat van zo’n 90.000 euro gedicht. Maar VOW, Boerdonk, Keldonk, Erp, Blauw Geel’38, Korfrakkers en SCMH (voetbal en korfbal) vinden het overige bedrag niet realiseerbaar. „We zitten nog maar drie maanden voor de verkiezingen”, zegt Cor van der Aa, die optreedt namens de zeven clubs. „Dan heeft het weinig zin je nog hard te maken bij deze gemeente.”

Werkgroepen
Van der Aa richt zich met de clubs nu op Meierijstad. Met verenigingen uit Sint-Oedenrode en Schijndel is al informeel contact geweest. Binnenkort worden er door clubs uit de drie gemeenten werkgroepen gevormd. Die moeten het onder meer gaan hebben over subsidiebeleid.
In de drie gemeenten lopen de bedragen volgens Van der Aa nu behoorlijk uiteen. „Indirect kan dat voor ons een manier zijn om de korting ongedaan te maken”, zegt hij. „Als we het ten minste voor elkaar krijgen om in de nieuwe gemeente meer subsidie te krijgen. Daar gaan we ons nu voor inzetten.”

Meierijstad