Volledig scherm
© Politie

Vreemdelingen in vrachtwagen Veghel blijken Bengaalse asielzoekers

VEGHEL - De vier vreemdelingen die vrijdag aan het eind van de middag werden aangetroffen in een vrachtwagen in Veghel, blijken vluchtelingen afkomstig uit Bangladesh. De uit Macedonië afkomstige vrachtwagenchauffeur (33) is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt de politie.

De vrachtwagenchauffeur sloeg alarm toen hij op de Taylorweg in Veghel gestommel en stemmen hoorde uit de laadruimte van de vrachtwagen. Toen hij die opende kwamen er vier mannen tevoorschijn. Ze verklaarden uit Bangladesh te komen en hadden geen papieren bij zich. Wel hadden ze tassen bij zich en een vuilniszak met kleding en eten. 

Vanwege vermoedens van mensensmokkel en het feit dat de vier Bengalen (20, 23, 26 en 30 jaar oud) zich niet konden legitimeren werden de vier en de chauffeur aangehouden voor onderzoek door de Vreemdelingenpolitie.

Onderzoek

De chauffeur werd als verdachte aangemerkt en verhoord. Hij verklaarde geen idee te hebben hoe de mannen in zijn vrachtwagen zijn beland. Mogelijk is dat eerder deze week gebeurd in Servië, dat wordt verder onderzocht. 

Na verhoor is de chauffeur in vrijheid gesteld. Ook drie van de vier vluchtelingen zijn vrijgelaten. Ze gaan de asielprocedure in. 

De vierde vluchteling zat zaterdagochtend nog vast  voor verhoor, maar een politiewoordvoerder gaf aan dat hij in de loop van de dag zou worden vrijgelaten. De Bengaal wil asiel aanvragen in Frankrijk, het land waar hij eigenlijk naartoe wilde. Hij zal op eigen gelegenheid naar Frankrijk reizen, aldus een politiewoordvoerder.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement