Volledig scherm
De vrije markt in de voormalige hal van de Gamma aan de Noordkade in Veghel. © Van Assendelft Fotografie

Vrije Markt opent in het centrum van Veghel, na noodgedwongen verhuizing

VEGHEL - De Stichting Vrije Markt heeft een nieuw onderkomen gevonden in Veghel. De stichting strijkt neer in het voormalige pand van Rooijakkers Meubelen aan de Meierijstraat 50. 

De Vrije Markt zat zonder plek nadat de gemeente Meierijstad de stichting gesommeerd had het oude pand van Gamma aan de Noordkade te verlaten, omdat de vestiging in strijd was met het bestemmingsplan.

Het Centrummanagement Veghel heeft meegeholpen een nieuwe plek voor de vrije markt te vinden, bevestigt Jan-Willem Opheij, tot voor kort centrummanager in Veghel. ,,Het voormalige pand van Rooijakkers is een heel mooie plek, het zit midden in het centrum", aldus Angela van Lith van de Stichting Vrije Markt. Er zijn enkele standhouders afgehaakt na de gedwongen sluiting op de Noordkade, maar er zijn ook wat nieuwe mensen bij gekomen. De groep bestaat nu uit circa vijfentwintig vaste standhouders en enkele losse dagverkopers. ,,We hebben nog plaatsen beschikbaar", aldus Van Lith.

 Het warenhuis beschikt over drie  verdiepingen inclusief lift en trappen. In totaal  gaat het om zeventienhonderd vierkante meter aan winkelruimte. De nieuwe zaak is zaterdag vanaf 9.30 uur voor het eerst open, tot 17 uur. Zondag zijn de openingstijden van 10 tot 16 uur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement