Volledig scherm
Elles Ploegmakers en Pleun Stapelbroek met haar kind © Franka Willems

Vrouwen uit Eerde halen zo'n 60.000 euro op voor strijd tegen kanker

EERDE - Met een 'glamourbingo', verkoop van tassen en armbanden en met 2 rally’s Drive4life haalde serviceclub Ladies' Circle 41 de Leijgraaf (Oss, Uden/Veghel) bijna 60.000 euro op voor onderzoek naar gynaecologische kanker.

Initiatiefnemers waren Pleun Stapelbroek en Elles Ploegmakers. Zij kregen het met hun regionale LC41 de Leijgraaf voor elkaar dat stichting Ruby and Rose bij de Nederlandse serviceclub voor 2 jaar hét Nationaal Service Project werd. Samen met de andere Ladies' Circles in het land werd 280.365 euro opgehaald, een belangrijk deel kwam vanuit de regionale LC41 de Leijgraaf.

'Silent Lady Killer'
Ruby and Rose is een lokale stichting in Nijmegen die zich inzet voor onderzoek naar gynaecologische kanker. Met het geschonken geld wordt onderzoek gedaan hoe het immuunsysteem zich beter kan weren tegen eierstokkankercellen. Eierstokkanker staat bekend als de ‘silent lady killer’. Iedere 8 uur sterft er namelijk een vrouw in Nederland aan eierstokkanker.

Aanstekelijk enthousiasme
Het enthousiasme van de twee Eerdse vrouwen was aanstekelijk. Van Maastricht tot Hoorn waren initiatieven voor het goede doel als een kookboek, roze appelflappen tot een lady’s run. ,,Ook waren er informatieavonden. We hopen daarmee het taboe over vrouwenkanker wat er nu is weg te nemen. Vrouwen praten namelijk gemakkelijker over het ondergaan van een borstonderzoek dan over het laten maken van een uitstrijkje”, zegt Stapelbroek die zelf net moeder is geworden.

Meierijstad