Warm welkom voor nieuwe burgemeester Kees van Rooij in Meierijstad

SINT-OEDENRODE - Kees Van Rooij (57) is woendagavond 6 december warm ingehaald als nieuwe burgemeester van Meierijstad. Vanaf de Knoptoren werd hij en zijn gezin met wagens van gemeentewerken, onder begeleiding van bazuinen en troms en vier gilden die voorop liepen , naar het gemeentehuis in Sint-Oedenrode gebracht.

Daar volgde iets later, nadat hij onder luid applaus van een erehaag welkom werd geheten, de installatie van Van Rooij tijdens een bijzondere raadsvergadering. Hij betitelt zichzelf als een zij-instromer. De CDA'er deed geen ervaring op als gemeenteraadslid of wethouder, maar werd vanuit de ondernemerswereld rechtstreeks benoemd tot burgemeester. 

Dertien kernen

Twaalf jaar terug werd hij burgemeester van Horst. En in 2010 volgde de fusie met Sevenum en een deel van Meerlo-Wanssum tot Horst aan de Maas. Ook van die fusiegemeente met zestien kernen werd hij de eerste burger. ,,Ik weet dus wat het is om burgemeester te zijn van een gemeente met veel kernen", doelt hij op de dertien kernen van Meierijstad.

De gemeenteraad van Meierijstad was op zoek naar een burgemeester die met veel kernen overweg kan. Meierijstad is een dorpenstad met dertien kernen en veel natuur. Maar tegelijkertijd heeft Meierijstad vooral in Veghel veel industrie. ,,Die variatie vind ik juist heel aantrekkelijk. Een landelijk gebied met een prachtig buitengebied. Maar ook een ondernemende gemeente, dat spat ervanaf."

In het bijzijn van veel burgemeesters uit de regio en Commissaris van de Koning Wim van de Donk werd Kees van Rooij de ketting om gehangen.

Volledig scherm
Vooraf gegaan door vier gilden (Veghel, Erp, Schijndel en Sint-Oedenrode) trok de nieuwe burgemeester Kees van Rooij in een auto van gemeentewerken van de Knoptoren naar het bestuurscentrum in Rooi. Daar volgde de installatie van Van Rooij. © Domien van der Meijden
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement