Volledig scherm
René Peerenboom. © Van Assendelft Fotografie

Wat doet Agrifood Capital nou precies? Organisatie gaat het zelf uitleggen aan kritische raden

MEIERIJSTAD - Na de kritiek volgt nu het gesprek. Agrifood Capital start donderdag in Meierijstad een bezoekronde langs alle zeventien gemeenteraden die meedoen aan het samenwerkingsverband. En die dit jaar met fikse klachten kwamen.

In Noordoost-Brabant is onvoldoende bekend wat Agrifood Capital precies doet. De organisatie wil hieraan iets doen. Ze zoekt de gemeenteraden op omdat die door de verkiezingen dit voorjaar vernieuwd zijn. Maar ook omdat de lokale politiek stevig klaagde over Agrifood Capital. Voornaamste kritiek: het is onduidelijk wat gemeenten terug krijgen voor de beschikbaar gestelde 3 euro per inwoner. 

De gespreksronde komt kort na het aantreden van René Peerenboom als nieuwe regiomanager van Agrifood Capital . De oud-wethouder van Uden zal bij veel van de zeventien gesprekken present zijn. 

Ondernemer

Ook zal telkens een ondernemer aanschuiven die ervaring heeft met regionale samenwerking. In Sint-Oedenrode, in het bestuurscentrum van de gemeente Meierijstad, praat donderdagavond mee Bram Voets. Hij is van delicatessenzaak Voets Specialiteiten, met vestigingen in Schijndel en Veghel.