Volledig scherm
Wijkagent Peter Mouwen © n/a

Wijkagent Veghel Peter Mouwen na kort ziekbed overleden

VEGHEL  - Wijkagent Peter Mouwen (59) uit Uden, die Veghel-Zuid en De Leest tot zijn werkgebied had, is maandag na een kort ziekbed overleden. 

Mouwen werkte sinds 1981 bij de politie, veelal in de noodhulp en surveillance. Hij was de laatste drie jaar wijkagent in zijn geboorteplaats Veghel (wijken Zuid en de Leest). 

Volgens teamchef Toon Weerts was Mouwen een wijkagent pur sang. ,,Hij werkte graag in de wijk, kwam achter de voordeur”, aldus Weerts.  

Op de website van de stichting Buurt Informatie Netwerk Meierijstad, BIN Meierijstad, vertelt de wijkagent onder meer dat hij in het verleden een aantal jaren met veel plezier als wijkagent heeft gewerkt in Boekel. 

Jeugdbende

Mouwen bracht daar onder meer de zaak aan het rollen van een jeugdbende met 28 leden uit Boekel en Gemert, die drugs gebruikten, diefstallen pleegden en vernielingen aanrichtten. 

Een van de ouders trok bij Mouwen aan de bel. En dat is precies waar een wijkagent voor is, liet Mouwen eerder doorschemeren. 

,,Het werk van de wijkagent bestaat onder andere om informatie te verzamelen en te analyseren. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. De buurtbewoners zijn de ogen en oren van de politie.'' 

Ook deed hij twee jaar geleden onderzoek naar de vernielingen, brandstichting en mishandeling in landschapspark De Voskuilenheuvel in Venhorst.